Jenő
-3 °C
6 °C

Embereket, konténereket és tetőket is vitt a szélvihar Hollandiában

2018.01.19. 09:27 Módosítva: 2018-01-19 09:28:12

Hatalmas erejű szélvihar söpört végig Európa több pontján is csütörtökön, ami nemcsak a közlekedést bénította meg, hanem kartondobozként dobált konténereket, tetőket szakított le és embereket is felborított, sőt halálos áldozatokkal is járt – írja a Washington Post.

A 140 kilométer per órás, orkán erejű széllel leginkább Nyugat-Németországban és Hollandiában lehetett találkozni, az amszterdami Schiphol reptéren felfüggesztették a forgalmat, késtek, vagy el sem indultak a vonatok, Almere városában pedig a rendőrség arra figyelmeztette az embereket, hogy maradjanak otthon.

A rendkívül erős szél gyalogosokat és biciklistákat is felborított, több épület tetejét leszakította és reklámtáblákat is feldöntött, a kölni dóm előtti teret pedig lezárták, mert attól tartottak, hogy elszabadulhatnak a dóm darabjai. Több százezer ember maradt elektromosság nélkül és több iskolát is bezártak, a kidőlő fák pedig több ember haláláért voltak felelősek, csakúgy mint az erős széllökések.

Hollandiában több videó is készült az erős szélről, amiken jól látszik, hogy a rendőrség nem viccelt, mikor azt mondta, inkább maradjanak otthon az emberek.

Németországban is készült hasonló, ott egy raktárépület tetejét vitte le játszi könnyedséggel a szél.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?