Harmadjára mondják halottnak az Iszlám Államnak toborzó német rappert

2018.01.19. 12:44

A SITE nevű amerikai hírszerző szolgálat szerint légicsapásban meghalt Dennis Cuspert, azaz Deso Dogg, a német rapperből lett ISIS harcos, akinek korábban már dzsihadista források és a Pentagon is a halálhírét keltették, de végül mindig kiderült, hogy életben van – írja a Local.

Dennis Cuspert élete elég kalandos volt, 1995-ben kezdett ugyanis rappelni több-kevesebb sikerrel, közben pedig elég gyakran keveredett utcai balhékba. 2005-ben egy DMX-turnén is részt vett, de menet közben lecserélték a pszichológiai problémái miatt, 2007-ben pedig elkezdett dolgozni egy albumon, ami aztán jelentős csúszással, 2009-ben jelent meg.

2010-ben aztán egy autóbaleset után megtért az iszlám vallásra és csatlakozott egy radikális iszlamista csoporthoz is, később pedig Szíriába ment, hogy az Iszlám Állam oldalán harcoljon. Ő lett a szervezet egyik legprominensebb nyugati harcosa, számos propagandavideóban feltűnt, köztük egy olyanban, ahol egy levágott emberfejet tartott.

2014-ben egyébként jött egy újabb csavar, ekkor ugyanis elvette feleségül Daniela Greent, az utána kémkedő FBI-os tolmácsot, aki a munkája közben beleszeretett a volt rapperbe és oda is utazott hozzá Szíriába. Két hónappal később aztán visszament az Egyesült Államokba, ahol két év börtönre ítélték.

Cuspert a SITE szerint szerdán halt meg a Gharanij nevű településre mért légicsapás során, holttestéről pedig a dzsihadista szervezet is közölt képeket, így most már elég valószínű, hogy a két korábbi híreszteléssel ellentétben valóban életét vesztette.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport