Jenő
-3 °C
6 °C

Harmadjára mondják halottnak az Iszlám Államnak toborzó német rappert

2018.01.19. 12:44

A SITE nevű amerikai hírszerző szolgálat szerint légicsapásban meghalt Dennis Cuspert, azaz Deso Dogg, a német rapperből lett ISIS harcos, akinek korábban már dzsihadista források és a Pentagon is a halálhírét keltették, de végül mindig kiderült, hogy életben van – írja a Local.

Dennis Cuspert élete elég kalandos volt, 1995-ben kezdett ugyanis rappelni több-kevesebb sikerrel, közben pedig elég gyakran keveredett utcai balhékba. 2005-ben egy DMX-turnén is részt vett, de menet közben lecserélték a pszichológiai problémái miatt, 2007-ben pedig elkezdett dolgozni egy albumon, ami aztán jelentős csúszással, 2009-ben jelent meg.

2010-ben aztán egy autóbaleset után megtért az iszlám vallásra és csatlakozott egy radikális iszlamista csoporthoz is, később pedig Szíriába ment, hogy az Iszlám Állam oldalán harcoljon. Ő lett a szervezet egyik legprominensebb nyugati harcosa, számos propagandavideóban feltűnt, köztük egy olyanban, ahol egy levágott emberfejet tartott.

2014-ben egyébként jött egy újabb csavar, ekkor ugyanis elvette feleségül Daniela Greent, az utána kémkedő FBI-os tolmácsot, aki a munkája közben beleszeretett a volt rapperbe és oda is utazott hozzá Szíriába. Két hónappal később aztán visszament az Egyesült Államokba, ahol két év börtönre ítélték.

Cuspert a SITE szerint szerdán halt meg a Gharanij nevű településre mért légicsapás során, holttestéről pedig a dzsihadista szervezet is közölt képeket, így most már elég valószínű, hogy a két korábbi híreszteléssel ellentétben valóban életét vesztette.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?