Olivér
5 °C
8 °C

Fegyveresek támadták meg az Intercontinental szállodát Kabulban

2018.01.20. 19:16

Fegyveresek megtámadták Kabulban az Intercontinental szállodát szombat este, írta az Independent. Legalább négy fegyveres tartózkodik a szálloda belsejében és tüzelnek a vendégekre.

A támadók a konyhán keresztül jutottak be az épületbe, majd tűzharcba kezdtek a hotel biztonsági embereivel. Az egyik támadót már megölték az afgán biztonsági erőknek és sikerült megtisztítaniuk a földszintet, de a másik három támadó még tovább harcolt a magasabb szinteken.

A kabuli Intercontinentalt - Afganisztán első luxusszállóját - 1969-ben építették fel egy dombtetőn. Korábban is érték támadások annak ellenére, hogy elvileg rendkívüli biztonsági intézkedésekkel védik. Most épp egy IT-konferenciát tartottak, legalább száz vendég volt az épületben a támadás alatt, a fegyveresek pedig őket vették célba. 

Frissítés: Véget ért a kabuli Intercontinental szálloda elleni fegyveres támadás az afgán belügyminisztérium vasárnapi tájékoztatása szerint, írja az MTI vasárnap reggel. A biztonsági erők az összes támadóval végeztek. A merényletben hat civil, köztük egy külföldi nő vesztette életét, állampolgárságát egyelőre nem közölték.

Naszrat Rahimi, a belügyminisztérium egyik szóvivője tájékoztatása szerint heten sebesültek meg a szombat este indított támadásban, amelyet egyelőre egyetlen terrorszervezet sem vállalt magára.

A korábbi tájékoztatással szemben nem négy, hanem három merénylő volt, mindhármukkal végeztek a különleges erők, amelyek aztán szobáról szobára vizsgálták át a szállodát.

A hotelből több mint 150 embert, köztük 41 külföldit menekítettek ki, 126-ot még az éjszaka folyamán, a többieket vasárnap reggel - közölte a tárca másik szóvivője, Nadzsíb Danis.

Frissítés 2.: vasárnap a tálibok szóvivője közölte: ők követték el a támadást. "A támadást a mi mudzsáhid harcosaink hajtotta végre, akik vértanúhalált akartak halni" - húzta alá Zabiullah Mudzsáhid tálib szóvivő.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?