Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nem maszturbált, csak vakarózott a román vallástanár a teremben az egyház szerint

2018.01.20. 17:41

Ahogy arról beszámoltunk, büntetőjogi eljárást indítottak a romániai, kiskapusi Nicolae Teclu Technológiai Líceum egyik vallástanára, Adrian Circa atya ellen, mert maszturbált az osztályteremben. Az esetről videofelvétel is készült, ami felkerült a You Tube-ra (időközben a videómegosztó törölte a felvételt, a YouTube meztelenségre vagy szexuális tartalomra vonatkozó irányelveinek megsértése miatt). Miután a videó nyilvánosságra került a férfi lemondott. A felvételt rögzítő diáklány az esetet először az osztályfőnöknek jelentette, aki viszont nem tett semmit az ügyben. Végül az egyik diák anyja tett panaszt a rendőrségen, ami után a rendőrség és az ügyészség is nyomozást indított a tanár ellen.

Liviu Pop oktatási miniszter az esettel kapcsolatban annyit mondott, hogy a tanfelügyelőség is vizsgálatot indított, és nem csak a tanár viselkedése, hanem az osztályfőnök felelősségének tisztázására is.

A Transidex.ro most azt írja, hogy megszólalt az ügyben az Erdélyi Ortodox Érsekség is. Vasile Bănescu szóvivő szerint a tanár nem önkielégítést végzett, hanem súlyos betegségben szenved, és az ágyékát vakarta.

Néhány évvel ezelőtt egy súlyos betegség miatt megműtötték azon a tájékon, de úgy tűnik, kiújult a betegsége. Szörnyű viszketései voltak. Beismerte, hogy már nem tudott uralkodni magán, bedugta egyik kezét, és megvakarta az ágyékát. Ezek orvosilag bizonyított tények

- mondta. Majd hozzátette, hogy "az illetékes bizottság, az iskola és az osztály több tanulója is ugyanezt mondta. Nem követett el semmiféle obszcén gesztust". A tanár nem fog többé tanítani, a papi szolgálatot azonban folytatja.