Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Németországnak nincs elég embere az elutasított menedékkérők kitoloncolására

2018.01.20. 12:00 Módosítva: 2018-01-20 12:02:00

A német rendőrségnek nincs elég embere arra, hogy kitoloncolja azokat a bevándorlókat, akik nem maradhatnak az országban, írja a Welt

Kedden Düsseldorfból akarnak repülővel hazaküldeni 80 embert Afganisztánba, 19-et közülük egyenesen a kitoloncolási őrizetből. A német rendőrség azonban azt jelentette, hogy a feladat végrehajtására nem jelentkezett elég önkéntes. Eleve érdekes, hogy a 80 ember kitoloncolásához nem elég az a 35 rendőr, aki önként vállalkozna erre a küldetésre. 

Ez a munka fokozott fizikai és pszichikai igénybevétellel jár. A kitoloncolásra ítélt menekültek gyakran ellenállnak, a rendőröknek egyre többször kell bilincset alkalmazni. A hosszú repülőút után nekik kell őrizni a gépet a kabuli repülőtéren, de fegyvert nem viselhetnek és rádiót sem használhatnak.  A szövetségi rendőrség kötelékében 800 embert képeztek ki a kitoloncolási feladatok ellátására.

2016 decembere óta mostanáig mindössze 155 elutasított menedékkérőt vittek vissza közvetlen repülőjáratokkal a hazájukba. 665 esetben a kitoloncolást nem tudták végrehajtani. Ezek közül 263 esetben az eljárás az érintettek ellenállása miatt hiusult meg.