Judit
2 °C
7 °C

Azonnal evakuálnák a vidámparkot, ha Észak-Korea rakétát lő ki

000 XF0ID
2018.01.22. 16:16

Több száz ember menekült el egy tokiói vidámparkból, ahol azt modellezték, hogyan tudják gyorsan kiüríteni a létesítményt, ha Észak-Korea egy Japánt fenyegető rakétát lőne ki.

A résztvevők közül többeknek fel kellett ülniük különböző játékokra, amíg a hangosbemondón arra nem figyelmeztették őket, hogy rakétatámadás várható.

Észak-Korea tavaly kétszer is rakétát lőtt át Japán felett. Azóta több mint 20 különböző evakuálási gyakorlatot tartottak Japánban a fokozódó észak-koreai fenyegetés miatt, de most először rendeztek ilyen kiürítést Tokióban.

Egy héttel korábban az NHK japán köztévé téves riasztást adott ki egy kilőtt észak-koreai rakétára hivatkozva. Napokkal korábban Hawaii-on ment ki egy téves riasztás a mobilokra, amit csak 38 perccel később pontosítottak.

Aktivisták viszont tiltakoztak a vidámparkban rendezett gyakorlat ellen, szerintük ugyanis ez csak a japánok félelemérzetét erősíti, írja az ABC News. Szerintük inkább több diplomáciai lépést kellene tenni a béke felé, nem felkészülni egy támadásra.

(Borítókép: Toshifumi Kitamura / AFP)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?