Tekla
11 °C
16 °C
Index - In English In English Eng

Több száz autó rekedt bent egy tokiói alagútban

2018.01.23. 05:35

Több száz autó rekedt egész éjszakára egy tokiói alagútban a nagy havazások miatt, komoly fennakadások voltak a légi és vasúti közlekedésben is. Egy nap alatt több száz baleset történt, és a sérültek száma is több százra rúg, írja az MTI.

A japán fővárosban és a környékbeli prefektúrákban néhány óra alatt húsz centiméter hó esett. Utoljára 2014 februárjában volt ilyen erős hóesés Tokióban.

A 18 kilométer hosszú, tokiói Jamate alagútban több száz autó rekedt benne egész éjszakára, mivel a közútkezelő minden igyekezete ellenére az alagút egyik kijáratánál a kocsik nem tudtak felkapaszkodni a behavazott emelkedőn, elzárva ezzel az alagút kijáratát.

Az autósok mintegy tíz órán át vesztegeltek odabenn, sokan a tűzoltólépcsőkön keresztül hagyták el az alagutat. Kígyózó sorok alakultak ki az alagútban veszteglő buszoknál, mivel a bent rekedt emberek csak a bennük lévő mosdókat tudták használni.

Egyedül a tokiói Haneda repülőtéren mintegy 150 járatot kellett törölni, és emiatt közel kilencezer embert töltötte az éjszakát a reptér várótermében.

Az NHK hírtelevízió szerint a fővárosban egy nap leforgása alatt 740 közúti baleset történt. A mentőszolgálat arról tájékoztatott, hogy több mint háromszáz ember sérült meg a havazással összefüggésbe hozható incidensekben, 182-en pedig kórházi ellátásra szorultak.