Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Késes támadót lőttek le a rendőrök Belgiumban

2018.01.23. 23:21

Meglőttek a belga rendőrök egy férfit kedd este a flandriai Gent város pályaudvarán, mert kést rántva közelített feléjük – írja az MTI. A VRT közszolgálati csatorna tájékoztatása szerint a késsel felfegyverkezett férfit kórházba szállították, állapota válságos.

Az ügyészség "súlyos incidensről" számolt be, terrorcselekmény kísérletéről azonban egyelőre nincs szó. A St. Pieters pályaudvar egyes részeit lezárták a történtek után, de a vonatközlekedés zavartalanul folytatódott.

Jan Jambon belügyminiszter Twitteren reagált az eseményekre, és teljes támogatásáról biztosította a vasúti rendőrséget. A helyi rendőrség egyelőre nem közölt további részleteket, de vizsgálatot indítottak az ügy körülményeinek felderítésére.

A belga belügyi válságközpont hétfőn jelentette be, hogy a négyes fokozatú skálán hármasról kettesre csökkentették a terrorfenyegetettség szintjét az országban.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?