Erzsébet
1 °C
4 °C

Álruhás újságíró leplezte le a londoni elitgála árnyoldalát

2018.01.25. 00:35

2018 nem kifejezetten az az év, amikor az ember azt gondolná, hogy egy londoni jótékonysági esten kétmillió font összegyűjtése lényegében csak az ürügy arra, hogy a gazdag, befolyásos férfivendégek a hoszteszlányokat taperolják.

Madison Marriage
Madison Marriage

Pedig pontosan ez történt. Madison Marriage, a Financial Times újságírónője ugyanis elszegődött hosztesznek, hogy személyesen győződjön meg róla, igazak-e a csak férfiak előtt nyitott Presidents Club rendezvényeiről terjedő pletykák. Amit múlt csütörtökön tapasztalt, az még úgy is sokkolta, hogy sejtette, nem babazsúrba indul.

A 360 férfivendég kiszolgálásáról 130, az alkalomra 211 fontért (75 ezer forintért) felbérelt, "magas, vékony és csinos" hosztesznek kellett gondoskodnia. A nőket a rendezvényen és a bizarr afterpartykon is arra biztatták, hogy igyanak együtt a vendégekkel. A riportert magát is fogdosták és buja ajánlatokkal ostromolták, de ezt nem részletezte, mert inkább a nála fiatalabb, gyakran 20 év alatti nők által átéltekre akart koncentrálni.

A férfiaknak szmoking, a hoszteszeknek "szexi fekete cipő, fekete alsónemű", "rövid, szűk fekete dressz" és "fűzőre emlékeztető széles fekete öv" viselete volt az előírás. Utóbbiaknak az volt a dolguk, hogy a férfiakat szórakoztassák, és ha kérik, ellássák őket italokkal.

A férfiak Marriage beszámolója szerint, ami a FT amúgy fizetős oldalán kivételesen szabadon hozzáférhetővé tettek, fogdosni kezdték a nőket, próbálták őket az ölükbe ültetni, és volt akit arról kérdeztek, hogy prostituált-e.  

Az egyik hosztesz arról mesélt, hogy begerjedt férfiak a fenekét, a hasát és a lábait fogdosták, valaki más pedig megpróbálta megcsókolni. Sok asztalnál hasonló jelenetek zajlottak. Volt, akinek a szoknyája alá is benyúltak, másnak egy férfi a nemiszervét mutogatta, egy harmadikat arra biztattak, hogy tépje le a bugyiját és táncoljon az asztal tetején.

A női vécét kívülről figyelték: ha valaki túl sokáig időzött, kihívták és visszakísérték a bálterembe. Marriage-t magát is megviselték a történtek, de szerinte főleg azok a fiatal nők szenvedték meg az estét, akik egyedül voltak, mert akik ismerősökkel jöttek, legalább egymással meg tudták osztani a problémáikat.

A FT cikke megjelenése után kitört a botrány. Az est elnöke, a brit oktatási minisztérium egyik igazgatója, David Meller szinte azonnal lemondott. Kora estére a Presidents Club bejelentette a feloszlását, a számláin lévő pénzt pedig rászorulóknak adja – már ha lesz, aki elfogadja: az a két gyerekkórház, akiknek a javára a gálaesten a szervezet gyűjtött, a botrány kitörése után a megrökönyödésüket hangoztatták és visszautalták a pénzt.

A brit parlament alsóháza vizsgálatot indított, különösen mivel a gyerek- és csládügyi államtitkár-helyettes Nadhim Zawari is részt vett a gálán. Zawari azt állítja, hogy hamar lelépett.

A brit liberálisok vezetője, Jo Swinson gyomorforgatónak nevezte a történteket, szerinte az, ahogy 300 gazdag üzletember boldogan részt vett egy ilyen estén, jól mutatja, hogy miként él és virul ezekben a körökben a romlott, szexista kultúra. ( via WP

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?