Valér
-2 °C
0 °C

Sokan bennégtek egy dél-koreai kórházban

2018.01.26. 05:13

Legkevesebb 41 ember meghalt, és több mint hetvenen megsérültek, mert tűz ütött ki pénteken egy kórházban Miljang városában, Dél-Koreában - tudatták a tűzoltók.

A Szöultól mintegy 400 kilométerre fekvő város Szedzsong nevű kórházában valószínűleg a sürgősségi osztályon csaptak fel a lángok, de a Yonhap dél-koreai hírügynökség jelentéséből nem derül ki, hogy mi okozta a tüzet, írta összefoglalójában az MTI.

A tűzoltók arról adtak tájékoztatást, hogy a lángok más emeletre nem terjedtek át, és mintegy három óra alatt sikerült eloltani őket.

A Szedzsongból 111 embert, a betegeket és a személyzetet hat másik kórházban látták el. Az épülethez kapcsolódó idősek otthonából pedig 94 embert menekítettek ki sértetlenül.

A tűzoltók szerint valószínű, hogy a halálos áldozatok száma tovább emelkedik, mert a helyszínen gyorsan változik a helyzet.

Mun Dzse In dél-koreai elnök a történtek után válságtanácskozást hívott össze Szöulban. "Az elnök elrendelte, hogy minden szükséges intézkedést meg kell hozni, hogy a kimentett embereket több szenvedés ne érje" - húzta alá Pak Szun Hjo, Mun szóviője. Az államfő egyúttal utasította a miniszterelnököt, hogy minél előbb tárják fel, hogy mi okozta a tragédiát, hogy a jövőben ne történhessen ilyen tűzeset