Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Szaúd-Arábia szabadon engedte a luxusbörtönből a letartóztatott milliárdosokat

2018.01.27. 22:29

Szabadon távozhattak a Ritz-Carlton luxushotelből a tavaly november óta őrizetben tartott, és korrupcióval gyanúsított szaúdi milliárdosok - legalábbis egy részük, másokat valódi börtönbe szállítottak át. A szabadon engedettek között van a királyi család több tagja, köztük az ország leggazdagabb embereként ismert Al-Waleed bin Talal herceg. Ő 18 milliárdos vagyonával állandó szereplője a különféle világ leggazdagabb emberei toplistáknak, befektetőcége a Kingdom Holding mindenhol ott van a szállodaipartól a szórakoztatóiparon át a techvilágig, és a legmenőbb startupokig.

Al-Waleed azt nyilatkozta, hogy az egész letartóztatás egy nagy félreértés volt, de a sajtó szerint a szabadon engedettek valójában vádalkut kötöttek a korrupcióellenes hadjáratot elindító Mohammed bin Salman trónörökössel, és több milliárd dolláros különalkukkal váltották meg a szabadságukat.