Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Rengeteg halott és sebesült egy hatalmas robbanásban, Kabulban

2018.01.27. 10:59

Legalább 95-en meghaltak és legalább 163-an megsebesültek egy hatalmas robbanás miatt Afganisztán fővárosában, Kabulban - írja az Independent.

A robbanás a belügyminisztérium épülete, az EU irodái és több nagykövetség közelében történt, zsúfolt tömegben, mivel Afganisztánban a szombat munkanap. A belügyminisztérium szóvivője azt mondta: a bombát egy mentőautó szállította, és hogy átjusson egy ellenőrzési ponton, azt mondta, egy beteget szállít a közeli kórházba. A bombát a második ellenőrzési ponton robbantotta fel dél magasságában.

A merénylet elkövetését a Talibán vállalta magára. A szervezet katonái a múlt héten 22 embert gyilkoltak meg egy kabuli luxushotelben, december végén pedig az Iszlám Állam robbantott az afgán fővárosban, amiben legalább 41 ember halt meg.