Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Agyonlőttek 14 embert egy brazil buliban

2018.01.27. 16:45

A rendőrség közölte: fegyveresek hatoltak be egy party-ra a brazíliai Fortaleza városban, és "jelentős számú embert" agyonlőttek szombaton kora hajnalban, a 2014-es foci vb-n is használt Arena Castelao focistadion közelében - írja az ABC News.

A rendőrség nem közölte a halottak és sebesültek pontos számát. Legutóbbi információ szerint 14-en haltak meg a lövöldözésben. 12-en a helyszínen, ketten pedig kórházbaszállítást követően. Ezen kívül legalább hatan, köztük egy 12 és 16 éves fiatalkorú is megsérült a lövöldözésben.

A rendőrség egyelőre nem válaszol a sajtó további kérdéseire, és még a bűncselekmény tényét is csak a nyilatkozó rendőr neve nélkül lehetett megírni. 

frissítés: Az Independent szemtanúkra hivatkozva azt írja, hogy három erősen felfegyverzett autóval érkeztek a gyilkosok nagyjából 15-en. Az első sejtések szerint a drogmaffia állhat a lövöldözés hátterében. Az áldozatok viszont minden valószínűség szerint egyszerű vendégek voltak, nem pedig bármelyik rivális banda emberei. A lövöldözés közel fél órán keresztül tartott, és a fegyveresek utána elmenekültek. Nehezíti a rendőrök dolgát, hogy a szemtanúk egy esetleges leszámolástól tartva nem mernek vallomást tenni.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?