Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Most egy katonai akadémiát támadtak meg Kabulban

2018.01.29. 05:44

Fegyveres támadás ért egy katonai akadémiát az afgán főváros, Kabul egyik nyugati negyedében, egy katona meghalt, három megsebesült - számolt be hétfőn a védelmi minisztérium. Más források szerint két katona meghalt, tíz megsebesült. 

Egy magát megnevezni nem kívánó tisztviselő azt mondta, hogy egy támadó felrobbantotta magát, egyet megöltek a biztonságiak, kettő pedig még mindig harcol. 

Daulat Veziri, a védelmi tárca szóvivője kijelentette: három katona megsebesült, az összecsapás még mindig tart.    

Egy a környéken lakó afgán katonatiszt név nélkül nyilatkozva elmondta, hogy 11 robbanást halott azóta, hogy a támadás megkezdődött helyi idő szerint hajnali öt óra után. "A robbanások rakétagránátoktól származhattak" - mondta.

Egy afgán újságírónak a környéken tartózkodók azt mondták, hogy egy éjjellátó készülékekkel felszerelt csoport hatolt be a Marshall Fahim Védelmi Egyetem épületeibe. 

A terrortámadás elkövetését az Iszlám Állam vállalta egy közleményében.

Tavaly októberben 15 katonaiskolás halt meg a brit erők segítségével korszerűsített akadémia kapujánál, amikor egy öngyilkos merénylő felrobbantotta a létesítmény területéről kihajtó egyik autóbuszt.

Egy hónapon belül ez a negyedik nagyszabású fegyveres támadás az afgán fővárosban, ráadásul alig két nappal követi a Kabul kormányzati negyedében szombaton végrehajtott, a tálib lázadók által vállalt robbantásos merényletet, amelyben legkevesebb 103 ember vesztette életét és 235-en sebesültek meg. A borzalmas merénylet miatt az afgán kormány nemzeti gyásznapot hirdetett vasárnapra.

Egy héttel korábban a kabuli Hotel Intercontinentalt támadták meg tálib szélsőségesek, az akkori terrorcselekményben 43 ember vesztette életét.