Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mindenkit letartóztatnak, aki a kurdokat védi a közösségi médiában

2018.01.29. 12:26 Módosítva: 2018-01-29 12:27:09

311 embert vettek őrizetbe Törökországban, amiért a szíriai Afrínnál január 20-án indított török hadműveletet ellenző és arról a hatóságok szerint valótlan állításokat tartalmazó posztokat tettek közzé a közösségi médiában - közölte a török belügyminisztériumra hivatkozva az MTI.

A kormány szerint ez terrorista propaganda.

A belügyi tárca az előállítottak személyére nem tért ki, de a korábbi török híradásokból tudni lehet, hogy a harmadik legnagyobb parlamenti párt, a kurdbarát Népek Demokratikus Pártja (HDP) több képviselője is köztük van. A HDP az egyetlen ellenzéki párt a törvényhozásban, amely nyíltan bírálja a hadműveletet. A török vezetés a HDP-t a PKK politikai szárnyának tekinti.

Recep Tayyip Erdogan török államfő múlt héten leszögezte, miközben az afríni offenzíva tisztán és világosan a terrorizmus ellen irányul, egyesek az afríni kurdok elleni fellépéssel, Szíria megszállásával vádolják Törökországot.

Az Anadolu török állami hírügynökség a közelmúltban figyelmeztetett,

a hatóságok szüntelenül figyelik a közösségi médiát, és mindenki ellen eljárást indítanak, aki terrorszervezeteket népszerűsít.

A török hadsereg vasárnap jelentette be, hogy sikerült elfoglalnia stratégiai jelentőségű Barszaja-hegyet a szíriai Kurd Népvédelmi Erőktől (YPG), de Recep Tayyip Erdogan szerint ez még csak a kezdet. A török elnök közleményben jelezte, hogy egészen addig fogják folytatni a támadásokat, míg meg nem tisztítják a török-szíriai határt az általuk terroristának tartott elemektől.

A kurd-török háborúról szóló összefoglaló cikkünket itt olvashatja: