Menyhért, Mirjam
18 °C
32 °C

12 és 10 évet kaptak a kolumbiai turistanő megerőszakolói

2018.01.31. 21:04

Többéves fegyházbüntetésre ítéleték első fokon azokat, akik nyolc éve Érden elkábítottak és megerőszakoltak egy Németországban tanuló, Magyarországra látogató kolumbiai nőt - közölte a Budaörsi Járásbíróság.  A négy vádlott a nem jogerős ítélet szerint az autóstoppal utazó nővel szemben szexuális erőszakot követett el, és megsértették a személyi szabadságát.

A kolumbiai egyetemista egynapos városnézésre érkezett Budapestre 2010. április 10-én, majd Pozsonyba akart utazni, de a Budapest Népligeti Autóbuszállomásról aznap már nem indult buszjárat, ezért autóstoppal kelt útra.

A vádlottak a nőt felvették kocsijukba és azt ígérték neki, hogy 50 euróért elviszik Pozsonyba. A nőt azonban Érdre vitték, ahol elkábították. A város külterületén egyikük a nővel a gépkocsiban közösült, a másik két vádlott egyéb szolgáltatásokra kényszerítette. Ez után a XI. kerületbe vitték, és ott magára hagyták.

A bíróság a vádlottakat bűnösnek találta, és mindegyiküket fegyházban végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte; az első- és a másodrendű vádlott 12 évet, a harmadrendű 10 évet kapott, továbbá 10 évre eltiltották őket a közügyektől. Negyedik társukat, mint bűnsegédet 2 év, 5 év próbaidőre történő felfüggesztett börtönbüntetéssel sújtotta a bíróság és elrendelte pártfogói felügyeletét.

Az ítélet ellen az ügyész három nap gondolkodási időt kért, a vádlottak és a védőik fellebbeztek.