Máté, Mirella
12 °C
30 °C

Barátnője lőtt fejbe egy rendőrt Romániában

2018.01.31. 16:35

Szolgálati fegyverével lőtt fejbe egy rendőrt a barátnője a romániai Olt megyében, írja a Maszol. A slatinai férfit válságos állapotban vitték a craiovai kórházba szerda hajnalban.

Az Olt megyei rendőrség tájékoztatása szerint a balesetet a slatinai rendőr barátnője jelentette, aki azt mondta, csak játszadozott a férfi fegyverével, ám az véletlenségből elsült. A golyó a 28 éves nő kezét és a 38 éves rendőr fejét sebesítette meg.

Az Olt megyei törvényszéki ügyészség  gondatlanságból elkövetett testi sértés miatt indított nyomozást. Az intézmény főügyésze megerősítette, hogy a fegyver véletlenül sült el, amikor a férfi háttal állt a barátnőjének: a golyó előbb a nő kezén ejtett sebet, majd a fején találta el a férfit. Egyelőre a pár egyik tagját sem tudták kihallgatni, a férfi ugyanis kómában fekszik, a nő pedig sokkos állapotban van.

A megsérült rendőr
A megsérült rendőr
Fotó: Adevarul

Két másik személyt viszont kihallgattak, akiknél az estét töltötte a rendőr és barátnője. Mint kiderült, náluk is fogyasztottak alkoholt, valamint a tett helyszínén is találtak egy üveg italt. Bár a két kihallgatott személy nem tartózkodott a helyszínen a baleset ideje alatt, azt azonban elmondták, hogy nem volt feszült a viszony a rendőr és a nő között, kapcsolatuk még friss volt.

Úgy tudni, a balesetet okozó pisztoly nem a rendőr szolgálati fegyvere, viszont törvényesen birtokolta azt, és véletlenül sülhetett el, mivel nem rendelkezik biztosítókarral.