Árpád
-2 °C
4 °C

Barátnője lőtt fejbe egy rendőrt Romániában

2018.01.31. 16:35

Szolgálati fegyverével lőtt fejbe egy rendőrt a barátnője a romániai Olt megyében, írja a Maszol. A slatinai férfit válságos állapotban vitték a craiovai kórházba szerda hajnalban.

Az Olt megyei rendőrség tájékoztatása szerint a balesetet a slatinai rendőr barátnője jelentette, aki azt mondta, csak játszadozott a férfi fegyverével, ám az véletlenségből elsült. A golyó a 28 éves nő kezét és a 38 éves rendőr fejét sebesítette meg.

Az Olt megyei törvényszéki ügyészség  gondatlanságból elkövetett testi sértés miatt indított nyomozást. Az intézmény főügyésze megerősítette, hogy a fegyver véletlenül sült el, amikor a férfi háttal állt a barátnőjének: a golyó előbb a nő kezén ejtett sebet, majd a fején találta el a férfit. Egyelőre a pár egyik tagját sem tudták kihallgatni, a férfi ugyanis kómában fekszik, a nő pedig sokkos állapotban van.

A megsérült rendőr
A megsérült rendőr
Fotó: Adevarul

Két másik személyt viszont kihallgattak, akiknél az estét töltötte a rendőr és barátnője. Mint kiderült, náluk is fogyasztottak alkoholt, valamint a tett helyszínén is találtak egy üveg italt. Bár a két kihallgatott személy nem tartózkodott a helyszínen a baleset ideje alatt, azt azonban elmondták, hogy nem volt feszült a viszony a rendőr és a nő között, kapcsolatuk még friss volt.

Úgy tudni, a balesetet okozó pisztoly nem a rendőr szolgálati fegyvere, viszont törvényesen birtokolta azt, és véletlenül sülhetett el, mivel nem rendelkezik biztosítókarral. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?