Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kiszórja bútorait a párizsi Ritz

2018.01.31. 22:11

Több ezer régi bútorát és műtárgyát árverezi el a párizsi Ritz Hotel áprilisban, írja az MTI. Az aukció több napon át fog tartani, a tárgyak összértékét 1,5-2 millió euróra becsüli a francia Le Figaro.

Az 1989-ben (Cesar Ritz által) alapított szálloda a több évig tartó renoválás után 2016 nyarán nyitott újra, a felújítás után azonban több bútornak nem maradt hely, ezeket viszik most aukcióra.

A párizsi Ritz az évek alatt számos hírességet vendégül látott, halála előtt itt szállt meg utoljára Diana hercegnő, a szalonja bárszékein pedig például Ernest Hemingway és F. Scott Fitzgerald is ült, ezek szintén megvásárolhatóak lesznek az áprilisi aukción.

A párizsi Ritzről utoljára akkor írtunk, amikor öt fegyveres 4,5 millió eurónyi értékben rabolt ékszert a szálloda egyik ékszerüzletéből. Az elkövetők közül hármat rögtön elfogtak, ketten viszont elmenekültek. Egyikük robogón hagyta el a helyszínt, ám menekülés közben az ékszereket tartalmazó táskát elejtette.