Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A lengyeleknél jönnek a nemzeti italboltok

2018.01.31. 20:50

A lengyel köztársasági elnök, Andrzej Duda aláírta azokat a törvényeket, amely értelmében a helyi önkormányzatok korlátozhatják az alkoholos italokat árusító vállalkozások számát. Ezután külön engedélyre lesz szükség az eddig szabadon forgalmazható sör és az egyéb, 4,5 százaléknál kevesebb alkoholt tartalmazó italok értékesítéséhez is, írja a lengyel közrádió angol nyelvű hírportálja.

Az új jogszabályok lehetővé teszik, hogy az alkoholforgalmazást este 10 és reggel 6 között betiltsák. Emellett azt is meg akarják akadályozni, hogy egy-egy körzetben túl sok italkereskedés működjön. Az intézkedés különösen súlyosan érinti a nagyvárosok központjait és az üdülőhelyeket.

Andrzej Duda aláírta azokat a törvényeket is, amelyek megtiltják az alkoholos italok közterületeken történő fogyasztását, de felhatalmazzák az önkormányzatokat, hogy e tilalom alól esetenkénti felmentést adjanak. A törvények 30 nappal a kormány honlapján történt megjelentetés után lépnek életbe.