Megvertek egy zsidó kisfiút, felzúdultak a franciák

2018.01.31. 23:31

Két tinédzser megvert egy nyolcéves, kipát viselő kisfiút Párizs egyik elővárosában még hétfőn. Az ügyészség szerint a támadók antiszemita indítékkal teperték a földre és bántalmazták a náluk kisebb gyereket.

A két 15 év körüli fiatal állítólag nem mondott semmi sértőt, illetve nem lopott el semmit a bántalmazott fiútól, aki épp egy különórára tartott hétfőn este, amikor a kukák mögül rárontott a két támadó, írja a BBC.

Minden alkalommal, amikor egy állampolgárt a kora, a megjelenése vagy a vallása miatt támadnak meg, az egész országot támadás

– reagált a hírre Emmanuel Macron államfő a Twitteren hétfőn este.

Edouard Philippe francia miniszterelnök szerdán a nemzetgyűlésben ítélte el a támadást. "A rasszizmus és az antiszemitizmus elleni küzdelemben bátran néven kell nevezni a dolgokat. Bátorság kell megnevezni, elismerni, igen azt, hogy az erőszakos és durva antiszemitizmusnak létezik egy új formája, amely egyre nyíltabb módon fejeződik ki hazánkban" – idézi a kormányfőt az MTI.

A miniszterelnök elmondta, hogy a kormány néhány héten belül új programot indít a rasszizmus és antiszemitizmus elleni oktatásról. Philippe arról is beszélt, hogy ezentúl a sértetteknek (a brit modell alapján) lehetőségük lesz minősíteniük az ellenük elkövetett támadás indítékát, így jobban tudják azonosítani az antiszemita támadásokat.

Jean-Luc Mélenchon, a radikális baloldali Lázadó Franciaország vezetője vérlázítónak nevezte, hogy egy gyereket a vallása miatt bántalmaztak, Marine Le Pen, a Nemzeti Front elnöke pedig konkrét intézkedéseket követelt "a radikális iszlám által hirdetett heves antiszemitizmus" ellen.

A kis Jeruzsálemként is emlegetett elővárosban (ahol főleg szefárd zsidók élnek) ebben a hónapban ez már a második ilyen támadás volt: a hónap első felében egy zsidó lányt csapott arcon egy kapucnis. A héten megvert kisfiú elmondta: ugyan több felnőtt is szemtanúja volt a bántalmazásának, senki nem lépett közbe.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport