Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Szünetel egy szexuális zaklatást bejelentő francia segélyvonal, mert nem bírja a sok hívást

2018.02.01. 21:18

Átmenetileg szüneteltetni kell egy szexuális zaklatásokkal kapcsolatos bejelentéseket fogadó segélyvonalat Franciaországban, mert a sok hívást már nem tudják kezelni, írja az MTI.

A párizsi központú országos szervezet, az AVFT, amely olyan nőknek nyújt segítséget, akiket a munkahelyükön erőszak ér, arról számolt be, hogy a 2015-ös állapothoz képest mostanra megduplázódtak a segélyhívások. A sok panasznak már nem tudnak megfelelni, ezért egy időre szüneteltetik a vonalat, hogy foglalkozni tudjanak a már beérkezett hívásokkal. Csütörtök óta erről tájékoztatja a segélyvonal hívóit egy hangautomata.

Az AVFT 1985 óta nyújt jogi segítséget az áldozatoknak. Az AVFT közleménye szerint a #metoo-mozgalom hatására jelentősen megnőtt a bejelentések száma. 2017-ben több mint 220 személy fordult segítségért hozzájuk, és az öttagú stáb már nem képes kezelni a panaszokat.

A szervezet kormányzati támogatást sürgetett, emlékeztetve arra, hogy 13 éve nem nőttek az állami forrásaik. Az AVFT azt ígérte, hogy amilyen gyorsan lehet, újraindítják a segélyvonalat, azt azonban nem tudták megjósolni, hogy pontosan mennyi ideig szünetel a szolgáltatás.

Novemberben Emmanuel Macron francia elnök bejelentette, hogy a szexizmus és a nők elleni szexuális erőszak felszámolására közösségi és iskolai oktatóprogramokat indítanak, egyúttal javítják az áldozatok rendőrségi támogatását. Az elnök javaslatot tett arra, hogy büntetendő legyen az utcai zaklatás is.