Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Késsel felfegyverkezett férfi próbált behatolni az iráni elnöki palotába

2018.02.05. 12:06

Késsel felfegyverkezett férfi próbált meg behatolni az iráni elnöki hivatal épületébe, de a biztonsági őrök meglőtték és őrizetbe vették - közölte az iráni hírügynökségre hivatkozva az MTI.

Egy 35 körüli férfi egy nagy késsel - egyes hírek szerint karddal - hadonászott, fehér leplet viselt, ami arra utalhat, hogy képes lett volna feláldozni az akár életét. Megpróbált bejutni az épületbe, de az őrök lábon lőtték. A támadót kórházba szállították, állapotáról nincsenek információk.

Nem tudni, Haszan Róháni elnök az épületben tartózkodott-e a támadás idején.

Mohszen Hamedani, a teheráni kormányzó biztonsági ügyekben illetékes helyettes közölte, hogy megpróbálják azonosítani a támadót, és kideríteni, hogy mi volt az indítéka.

Tavaly júniusban 17-en meghaltak és 52-en megsérültek egy kettős terrortámadásban Teheránban. Akkor négy fegyveres hatolt be a teheráni parlament épületébe, Kalasnyikov-gépkarabélyokkal és pisztollyal lövöldöztek. Mind a négy támadó meghalt, egyikük felrobbantotta magát, a többieket lelőtték. A teheráni merényletek elkövetését az Iszlám Állam terrorszervezet vállalta magára, az iráni Forradalmi Gárda viszont azzal vádolta a rivális Szaúd-Arábiát és az Egyesült Államokat, hogy részt vettek a támadás megszervezésében.