Koronavírus adatok

2022. jan. 21.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Vince, Artúr
-6 °C
4 °C

Késsel felfegyverkezett férfi próbált behatolni az iráni elnöki palotába

2018.02.05. 12:06

Késsel felfegyverkezett férfi próbált meg behatolni az iráni elnöki hivatal épületébe, de a biztonsági őrök meglőtték és őrizetbe vették - közölte az iráni hírügynökségre hivatkozva az MTI.

Egy 35 körüli férfi egy nagy késsel - egyes hírek szerint karddal - hadonászott, fehér leplet viselt, ami arra utalhat, hogy képes lett volna feláldozni az akár életét. Megpróbált bejutni az épületbe, de az őrök lábon lőtték. A támadót kórházba szállították, állapotáról nincsenek információk.

Nem tudni, Haszan Róháni elnök az épületben tartózkodott-e a támadás idején.

Mohszen Hamedani, a teheráni kormányzó biztonsági ügyekben illetékes helyettes közölte, hogy megpróbálják azonosítani a támadót, és kideríteni, hogy mi volt az indítéka.

Tavaly júniusban 17-en meghaltak és 52-en megsérültek egy kettős terrortámadásban Teheránban. Akkor négy fegyveres hatolt be a teheráni parlament épületébe, Kalasnyikov-gépkarabélyokkal és pisztollyal lövöldöztek. Mind a négy támadó meghalt, egyikük felrobbantotta magát, a többieket lelőtték. A teheráni merényletek elkövetését az Iszlám Állam terrorszervezet vállalta magára, az iráni Forradalmi Gárda viszont azzal vádolta a rivális Szaúd-Arábiát és az Egyesült Államokat, hogy részt vettek a támadás megszervezésében.  • Vennék
  • Hírek