Judit
2 °C
7 °C

Lakott területre zuhant egy helikopter Japánban

2018.02.05. 11:21 Módosítva: 2018-02-05 13:55:30

Lakott területre, egy iskola és óvoda közelében zuhant le hétfőn egy amerikai gyártmányú, Apache típusú katonai helikopter Japán délnyugati részén, egy épület kigyulladt - közölte a védelmi minisztérium. Fedélzetén két pilóta tartózkodott, mindketten meghaltak.

A japán önvédelmi erők helikoptere, amelyet a Boeing cég gyártott, Szaga prefektúrában, Kanzaki településen szenvedett balesetet gyakorlatozás közben - mondta Onodera Icunori nemzetvédelmi miniszter. A helikopter egy általános iskola és óvoda közelében csapódott a földbe.

Egy kétemeletes épület kigyulladt, a négy lakó nem volt otthon a tragédia idején. Az NHK japán közszolgálati televízió által sugárzott felvételeken látható volt, amint a tűzoltók vízzel árasztanak el egy épületet, amelynek tetőszerkezetét és ablakait lángok mardosták.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?