Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

A Pentagon hadicégénél 800 millió dollárral nem tudtak elszámolni

2018.02.06. 05:49 Módosítva: 2018-02-07 10:03:30

Legalább 800 millió dollár, azaz kb. 200 milliárd forint elköltéséről nem tudott elszámolni a Pentagon védelmi logisztikai ügynöksége az Ernst and Young által végzett átvilágításon, írja a Politico.

A DLA feladata a különböző országokban harcoló amerikai csapatok logisztikai támogatása, élelemmel, fegyverrel, alkatrésszel való ellátása. A szervezet több mint 26 ezer alkalmazottat foglalkoztat a világ 28 országában.  

A 800 millió dollárt az Ernst and Young könyvvizsgálói szerint katonai építési projektekhez és számítógépes rendszerekhez használták fel. A DLA azt közölte, hogy valóban vannak dokumentumokkal nem alátámasztható kiadásai, de szó sincs az elszámoltathatóság és a transzparencia elveszítéséről. "A DLA egyetért az Ernst és Young azon értékelésével, hogy nem sikerült megfelelően figyelembe venni és nyomon követni a finanszírozást az egyes építési projektekhez" - mondta a DLA szóvivője a BBC-nek.

A DLA elismerte, hogy a könyvelésnek lehettek hiányosságai, de a pénzt valós ingatlanprojektekre fordították, amelyek ellenőrizhetők. A DLA azt is közölte: a cég nagysága és összetettsége miatt eleve nem is várták, hogy a könyvvizsgálat mindent rendben fog találni.  

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!