Teréz
10 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

Eredmények

Karácsony Gergely

Ellenzéki Összefogás
50.86% (353593 szavazat)

Tarlós István

FIDESZ-KDNP
44.1% (306608 szavazat)

A tajvani földrengés hőse: Vashős

2018.02.09. 19:27
Hősként ünnepelnek Tajvanon egy frissen kiképzett mentőkutyát, amely már első hivatalos bevetésén, a kedd éjszakai 6,5-ös erősségű földrengés után életet mentett a rendkívül nehéz körülmény ellenére.

A Tie Hsziung nevű négyéves labrador talált rá két emberre, akit a részben összedőlt hualieni Marshal Hotel temetett maga alá, írja az MTI. A 15 órája a recepciós pult romjai alatt fekvő emberek közül az egyiket már holtan találták, a másik életét azonban még sikerült megmenteni.

A mentőkutya, amelynek neve - Tie Hsziung - vashőst jelent, látható izgalommal és rendkívüli buzgalommal, fülét hegyezve és farkát csóválva látott neki az áldozatok keresésének, és lelkesedése az embereket is magával ragadta - mondta el a mentőkutya gazdája. 

Az állat a rendkívüli hideg és egy fülgyulladás okozta fájdalom ellenére is lankadatlanul folytatta a keresést egy másik mentőkutyával, Tuei Tueivel együtt. A két keresőkutyát 26 tűzoltóval együtt Taicsung város küldte Hualienbe, hogy segítsék a romok közt rekedt emberek felkutatását.

Bár Tie Hsziung "gyakornokként" már egy 2016-os földrengés után is részt vett a keresésben, ez volt az első igazi bevetése.

A Tajvan keleti részén pár perccel kedd éjfél előtt bekövetkezett földrengésben legalább tízen vesztették életüket, és több százan megsebesültek.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport