Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Eddig közel 200 testrészt találtak meg a lezuhant orosz repülő körül

2018.02.12. 20:13

Mentősök eddig közel 200 testrészt találtak Moszkva melletti havas földeken, ahol lezuhant az a személyszállító, ami 71 emberrel a fedélzetén percekkel felszállás után eltűnt a radarokról. A testrészeket a Saratov Airlines gépének roncsában és annak közvetlen közelében találták - írja a CNN.

A gép maradványait hétfőn az esti órákban fogják elszállítani, miközben egy 600 fős csapat további maradványok után kutat. Szvetlana Petrenko, a nyomozást vezető bizottság szóvivője szerint akár több mint 1 kilométer sugarú körben is lehetnek még akár testrészek, akár a gépnek a darabjai.

A gép nem sokkal azután tűnt el a radarról, hogy felszállt Moszkva Domogyedovo repteréről vasárnap. A repülőgép a reptértől délkeletre fekvő Ramenskoye kerületben zuhant le, 40 kilométerre a repülőtértől.  

A hatóságok szerint mindkét fekete doboz előkerült, de egyelőre nem nyilatkoztak azoknak tartalmáról. A pilótafülke doboza hétfőn került elő, míg a gép sebességét és magasságát mérő doboz még vasárnap. Ezek vizsgálatával  párhuzamosan a rendőrség kihallgatja a Saratov Airlines alkalmazottjait és a gépet előkészítő reptéri dolgozókat.

Az An-148 egy ukrán gyártmányú gép, amit először 2009-ben mutattak be.  A gépet először használó GTK Rossiya légitársaság erősen kritikus volt azokkal szemben. A Flightglobal 2010-es jelentése szerint olyan alapvető részekkel voltak gondjaik, mint a hajtómű, valamint az elektronikus rendszer. A vasárnap lezuhant repülő egyike volt azoknak a gépeknek, amelyekről az elmarasztaló jelentést írták.