Árpád
-2 °C
4 °C

Ismeretlen álarcosok elfogták Miheil Szaakasvilit

2018.02.12. 14:41 Módosítva: 2018-02-12 17:41:01

Ismeretlen álarcosok elfogták hétfőn Miheil Szaakasvilit, az ukrán állampolgárságától megfosztott volt odesszai kormányzót, egykori grúz elnököt, írja az MTI.

A hír a politikus Facebook-oldalán jelent meg, és ukrán hírügynökségek is beszámoltak róla, videofelvételt is közzétettek a történtekről.

Szaakasvilit az általa alapított, Új Erők Mozgalma nevű párt irodája melletti étteremben fogták el. Az álarcosok három fehér, Volkswagen típusú busszal érkeztek a helyszínre. Az UNIAN hírügynökség szerint az álarcosoknál fegyverek is voltak.

Egy ideig nem lehetett tudni, hol lehet, de aztán a Tsn.ua ukrán hírportál értesüléseire hivatkozva azt írta, hogy egy charterjárattal Kijevből Lengyelországba vitték.

„Nem kitoloncolás, hanem visszafogadás történt, a törvénysértő személy visszaszállítása abba az országba, ahonnan illegálisan érkezett Ukrajnába" – idézett a hírportál egy meg nem nevezett illetékest. Jurij Birjukov, az ukrán elnök tanácsadója, a védelmi miniszter munkatársa Facebook-oldalán megerősítette, hogy Szaakasvili már elrepült az országból.

A volt grúz elnök ellen Tbiliszi 2017-ben elfogatóparancsot adott ki hatalommal való visszaélés gyanújával, majd Ukrajnában államcsínykísérlettel gyanúsították meg, és megfosztották ukrán állampolgárságától. 2017. december 8-án őrizetbe vették, de később egy kijevi bíróság úgy döntött, hogy szabadlábon védekezhet.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?