Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az amerikai félidős választások is Oroszország célpontjai lehetnek

2018.02.13. 20:24

Oroszország újabb lehetséges célpontot láthat a novemberi félidős kongresszusi választásokban, mondta a Washington Post szerint Dan Coats, az amerikai hírszerző szerveket összefogó Országos Hírszerzési Igazgatóság (DNI) a szenátus hírszerzési bizottsága előtt.

A globális fenyegetésekről tartott meghallgatáson részt vett Mike Pompeo, a CIA-, és Christopher Wray, az FBI igazgatója is.

Coats azt mondta, hogy Oroszország minden bizonnyal sikeresnek ítéli a 2016-ös elnökválasztás megzavarására tett lépéseit. Szerinte a félidős választásokba is megpróbál majd beleavatkozni többek között a közösségi oldalakon, hamis információk terjesztésével.

Coats felszólította a törvényhozókat, hogy tegyenek lépéseket az államadósság csökkentéséhez, amit a gazdaságra és a nemzetbiztonságra leselkedő közvetlen veszélynek nevezett.

A hírszerzési igazgató szerint az amerikai kormányzat célja a koreai helyzet békés rendezése, és ehhez a legkülönfélébb módokon a lehető legnagyobb nyomást gyakorolják Phenjanra. A szíriai helyzetet elemezve elmondta, hogy amerikai hírszerzési információk szerint Irán megpróbál állandó katonai támaszpontokat kiépíteni Szíriában, ahol külföldi síita harcosok egész hálózatát működteti.

A világűrbe telepítendő fegyverekkel kapcsolatban Coats utalt arra, hogy az oroszok és a kínaiak műholdak elleni fegyverei „valószínűleg az elkövetkező néhány évben már működésképesek lesznek", írja az MTI.