Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Őrizetbe vették az Oxfam egyik vezetőjét

2018.02.13. 19:08

Guatemalában őrizetbe vették az Oxfam International segélyszervezet elnökét, Juan Alberto Fuentest, írja a BBC. Fuentest egy helyi korrupciós botrány keretében fogták el, az ügy még arra az időszakra nyúlik vissza, amikor guatemalai pénzügyminiszter volt.

Fuentes mellett kilenc másik volt kormányzati tisztviselőt vettek őrizetbe, köztük Álvaro Colom volt elnököt is. Konkrét vádemelésekről egyelőre nem tudni, de mindegyiküket egy tömegközlekedési buszbeszerzés ügyében vizsgálják.

A letartóztatásának így nincs köze az elmúlt napokban az Oxfam körül kirobbant botrányhoz. Lemondott az Oxfam igazgatóhelyettese, miután felmerült, hogy egy vezető beosztású ember és beosztottjai szexmunkásoknál szórták a segélyszervezet pénzét Csádban, majd később Haitin.