Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Gerinccsapoló bandát fogtak el Pakisztánban

2018.02.13. 16:50

Három férfit és egy nőt vettek őrizetbe Pakisztán északi részén, mert azzal vádolják őket, hogy lányok agy-gerincvelői folyadékát csapolták le, hogy aztán azt eladják a feketepiacon - írja a brit Independent. A banda tagjai Hafizabad városában kutatóorvosoknak adták ki magukat.

A rendőrséget az egyik 17 éves lány édesapja értesítette, aki azt mondta, a "kutatók" havi díjat ígértek azért cserébe, hogy vért vegyenek a lányától. Viszont nem vért vettek, hanem gerinccsapolást végeztek, vagyis levettek egy kicsit az agykamrákban termelődő folyadékból, amelyet aztán valószínűleg homeopatáknak és hagyományos muszlim gyógyítóknak adtak el. 

Hogy a banda hány lányt vert át és csapolt le, arról nem szólnak a hírek, de Punjab tartomány miniszterelnöke elrendelte, hogy a bandát lebuktató férfi lánya a lehető legjobb kórházi ellátásban részesüljön.