Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Dugódíjat vezethet be Bukarest

2018.02.14. 12:41

A román főváros önkormányzata behajtási adót tervez kivetni a Bukarest belvárosába érkező gépjárművekre. Egyidejűleg meg akarja szüntetni az összes illegális parkolóhelyet, idézi az angol nyelvű Romania Insider a Hotnews.ro hírportál cikkét.

A két tervezett intézkedésről a bukaresti városháza a héten nyilvános vitát kezdeményezett.

A dugódíjként ismert, a románok által behajtási adónak nevezett  bevezetésének gondolata nem új: már szerepelt a 2008-as „Levegőminőség-biztosítási programban” is, azonban eddig egyetlen 

A vitára bocsátott új terv részét képezi, hogy Bukarest levegőminőségének javítása érdekében külön buszsávokat jelölnének ki, kerékpárutakat építenének és okos közlekedésszervezési rendszereket állítanának üzembe.

A terv bejelentése alkalmából tartott tájékoztatón elhangzott: kevés a gyalogosok által zavartalanul biztosított terület, mivel a parkoló autók szinte minden járdát elfoglalnak.