Vilmos
10 °C
22 °C

Fekete terepjáró hajtott az amerikai hírszerzés főhadiszállásába

2018.02.14. 15:11 Módosítva: 2018-02-14 21:01:55

Három emberre rálőttek, egyet pedig őrizetbe vettek, miután egy fekete terepjáróval belehajtottak az NSA (National Security Agency, magyarul Nemzetbiztonsági Ügynökség, az USA rádióelektronikai, jelhírszerzéssel foglalkozó hírszerző szervezete) Fort Meade-i főhadiszállásába - közölte a CNN. A meglőtt emberek életben vannak, de megsebesültek. Egy rendőr is megsebesült a lövöldözésben. 

A helyszínen készült videofelvételen látszik, hogy az autó belehajtott az NSA-feliratú betonkorlátba, amit az NSA épületének kerítésén kívül helyeztek el. A terepjárón látszódnak a lövésnyomok is. 

Donald Trumpot értesítették az esetről, de még nem reagált érdemben. A hatóságok annyit közöltek, hogy kézben tartják az irányítást, és lezárták az érintett utat a rendőrségi intézkedés idejére.  

Az FBI vizsgálta az incidenst, és megállapították, hogy nem terrorakció volt. "Elszigetelt incidensről van szó"- fogalmaztak újságíróknak. Délután az FBI közölte: a korlátokba belehajtó autóban három férfi ült, a sofőr és egy civil is megsebesült, őket - az NSA alkalmazottjaként dolgozó, szintén megsebesült rendőrrel együtt - kórházban ápolják. Egyikük sincs életveszélyes állapotban - írja az MTI. 

A terepjáró bérelt kocsi volt, utasai az NSA őrizetében vannak, a nyomozás nagy erőkkel folyik. Kiderült, hogy a lövéseket nem a terepjáróból adták le, hanem az NSA biztonsági szolgálata, amikor észlelte, hogy az autó belerohan a korlátokba.

2015 márciusában hasonló incidens történt Fort Meade-ben. Az NSA biztonsági szolgálata akkor szintén rálőtt a megállni nem hajlandó autóra, amelynek vezetőjét agyonlőtte, egyik utasát pedig súlyosan megsebesítette.

Mondja el véleményét az Index tematikus Facebook-oldalán? Csatlakozzon!