Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Feljelentik a törököket tevehajcsárnak hívó szélsőjobbos német politikust

2018.02.15. 19:28

Egy török csoport feljelenti Andre Poggenburgot, az AfD német szélsőjobboldali politikust, miután többek között tevehajcsárnak nevezte a törököket, írja a Local.

Poggenburg az AfD Szász-Anhalt tartományi vezetője, és azután kelt ki a török kisebbségre, hogy kritizálni merték a német belügyminisztériumra vonatkozó új kormánytervet. A szélsőjobboldali politikus szerint Németországnak nem kell tanács a kultúrájukra és történelmükre vonatkozóan azoktól a törököktől, akik miatt megtörtént az örmény népirtás az első világháború idején. Végül azzal folytatta, hogy

Ezek a tevehajcsárok menjenek vissza ahová valók, a Boszporuszon túlra a vályogházaikba és a többnejűségükhöz.

A három milliós németországi török kisebbség képviselője, Gokay Sofuoglu Poggenburg miatt a bírósághoz fordul gyűlöletbeszéd miatt. A szélsőjobboldali politikus azzal védekezett, hogy a beszéde csak politikai szatíra volt. Mindenesetre Joerg Meuthen, az AfD vezetője szerint Poggenberg nyilvánvalóan túl messzire ment és nem szabadott volna ilyet mondania.