Kivégzik a 7 éves kislányt megerőszakoló gyilkost Pakisztánban

2018.02.17. 12:35
Négyszeres halálbüntetést szabtak ki Pakisztánban arra a férfira, aki megerőszakolt és megölt egy a hétéves kislányt.

Zainab Anszári halála óriási felháborodást váltott ki a dél-ázsiai országban. A kislányt nagy erőkkel keresték, miután január közepén eltűnt; holttestét négy nap után találták meg egy Lahore melletti szeméttelepen.

A gyilkosság megrázta Pakisztánt. Zainab neve jelszóvá vált a tüntetők körében, akik azt követelték, hogy a hatóságok akadályozzák meg az ilyen szörnyűségeket. A környéken tavaly tucatnyi kislányt raboltak el, gyilkoltak vagy erőszakoltak meg.

A rendőrség megtalálta a gyilkos DNS-ét a kislány holttestén, és mint megállapították, a gyilkos DNS-e hét korábbi  áldozatán is kimutatható volt. A gyilkost végül a biztonsági kamerák felvételei alapján azonosították: ezeken az látszik, ahogy a kislány nyugodtan elsétál egy férfival. Mint kiderült, a férfi a lány családjának egyik szomszédja, a 24 éves Imran Ali volt – írja a Guardian.

„Az elsőrendű vádlott beismerte tettét” – közölték most a hatóságok. A bíróság Alit négyszeres halálbüntetésre és kétmillió rúpia ( 4,5 millió forint) pénzbüntetésre ítélte. A tárgyalást Lahor központi börtönében, egy terrorellenes bíróságon tartották. A vádlott nyolc másik kislány megerőszakolását is beismerte, kilenc áldozata közül hét meghalt.

„Elégedett vagyok az ítélettel, és azt szeretném, ha nyilvánosan akasztanák fel” – mondta el a januárban meggyilkolt, hétéves Zainab édesapja.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport