18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Öt nő halt meg az orosz templomi lövöldözésben

2018.02.18. 16:27

Öt nő halt meg a dél-oroszországi Kizljarban, amikor egy merénylő a pravoszláv maszlenyicát ünneplőkre lőtt egy templomnál. A város a Kaszpi-tenger mentén lévő Dagesztánban van, amely már évek óta a legtöbb terrorista támadás helyszíne Oroszországban. Igaz, az akciók célpontjai általában katonák, rendőrök, vagy az állammal való együttműködés miatt ellenséggé lett egyházi – nem egyszer iszlám – vallási vezetők, jóval ritkábban civilek.

A Sputnik szerint az elkövető is meghalt, a helyszínen lévő rendőrök likvidálták. 

További három nő sérült meg a támadásban és két rendőr. A templomban szolgáló pap elmondása szerint a szakállas támadó Allah akbar kiáltásokkal futott a templom bejáratához és kezdett lövöldözésbe. 

Az Rbk.ru hatósági forrásokra hivatkozva úgy tudja, az elkövető egy 22 éves, név szerint ismert férfi, aki az Iszlám Állam oroszországi alvó sejtjének tagja lehetett, bár nem volt a rendőrség látóterében. Jelenleg szülei otthonában folyik házkutatás.

Az Iszlám Állam magára vállalta az támadást. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport