Gellért, Mercédesz
11 °C
22 °C

Börtönegyenruhában jelent meg a meghallgatásán a floridai tömeggyilkos

2018.02.19. 22:01

Nikolas Cruz másodszor jelent meg a bíróságon Fort Lauderdale-ben 2018. február 19-én. A kicsapott, 19 éves diák február 14-én előre megfontolt szándékkal lelőtt 17 embert a floridai Parkland Marjory Stoneman Douglas középiskolájában.

A hétfői meghallgatás az amerikai jogrend szerint nem számított bele a tárgyalás folyamatába, noha a vádlottnak kötelező részt vennie rajta. Ezen az alkalmon azt vitatták meg, titkosak vagy nyilvánosak legyenek-e a dokumentumok; Elizabeth Scherer bíró azt mondta, ő ahol csak lehet, a nyilvánosság pártján áll, de fenntartotta a korábban, egy másik bíró által meghozott döntést, amely szerint a védelemre vonatkozó dokumentumok titkosak lesznek.

A vádlott piros rabruhában, megbilincselt kezekkel jelent meg a bíróságon, és mindvégig csendben maradt, a fejét lehajtva tartotta - írja a Sky News.

Mint korábban mi is megírtuk, Nikolas Cruz állítólag hajlik arra, hogy beismerő vallomást tegyen, ha a bíróság eltekint a halálbüntetéstől. Mivel Cruz 19 éves, felnőttként tárgyalják az ügyét, és vagy tényleges életfogytiglant, vagy halálbüntetést kap.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport