Bernát, Felícia
EUR 384,06 Ft
USD 364,06 Ft
8 °C
30 °C

Bocsánatot kért a szexbotrány miatt az Oxfam vezérigazgatója

GettyImages-921189084
2018.02.20. 14:02

Bocsánatot kért a nagy-britanniai székhelyű globális segélyszervezet, az Oxfam vezérigazgatója, amiért a csoport munkatársai szexbotrányba keveredtek Haitin és Csádban.

Mark Goldring a londoni alsóház nemzetközi fejlesztési ügyekben illetékes bizottságának meghallgatásán az MTI beszámolója szerintz azt mondta,

a botrány kirobbanása óta elvégzett belső vizsgálat eddig 26 további olyan esetet tárt fel, amelyben Oxfam-munkatársak gyanúsíthatók szexuális visszaélésekkel - ezek közül 16 Nagy-Britannián kívül történt. Az elmúlt tíz napban hétezer, eddig rendszeresen adományozó magánszemély vonta meg anyagi támogatását a szervezettől.

Az Oxfam vezérigazgatója a keddi meghallgatáson elnézést kért a haiti népnek és a szélesebb körű segélyezési tevékenységnek okozott károkért, valamint azért is, mert ő az első, nyomás alatt tett nyilatkozataiban igyekezett kisebbíteni a botrányt.

Az Oxfam a minap közölte, hogy a történtekkel összefüggésben megvált négy, szexuális visszaélések elkövetésével vádolt munkatársától, mások önként mondtak fel.

(Borítókép: Mark Goldring érkezik a meghallgatásra 2018 február 20-án - fotó: Dan Kitwood / Getty Images Hungary)

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek