Erik, Alexandra
EUR 386,12 Ft
USD 365,57 Ft
11 °C
23 °C

Trump betiltaná a Las Vegas-i tömeggyilkos átalakítóját

2018.02.20. 22:27

Donald Trump elnök betiltaná az olyan, puskákat sorozatlövő fegyverré átalakító kiegészítőket, amilyet a tavaly októberi Las Vegas-i mészárlás elkövetője is használt - írja a BBC. A fegyvertartás szigorításának kérdése a floridai iskolai lövöldözés kapcsán lett megint égető kérdés az Egyesült Államokban, amelynek kapcsán Trump már említette, hogy megfontolná a fegyvertartás szigorítását. A floridai lövöldöző viszont nem használt ilyen átalakítót, így kérdés, hogy miért pont ezzel kezdi a szigorítást az amerikai elnök. Trump a bejelentéskor azt mondta, többet kell tennie az amerikai kormánynak a gyerekek védelmében.

Ahogy korábban írtuk, a 'bump stock' nevű eszközt a félautomata karabély válltámaszának helyére kell felszerelni, lényege pedig az, hogy a lövést követő visszarúgást kihasználva a lövész ujja újra és újra meghúzza az elsütőbillentyűt, így a fegyver jogilag nem ad le sorozatlövést, és nem minősül szigorúan ellenőrzött katonai fegyvernek, mégis ahhoz hasonló működésre és pusztításra képes. A Las Vegas-i eset után még az amerikai fegyverlobbi fő szervezete, az NRA is azt nyilatkozta, hogy az ilyen eszközöket talán be kellene tiltani. 

A Fehér Ház helyettes szóvivője, Raj Shah hétfőn jelentette be, hogy az Egyesült Államokban törvényjavaslat készül a fegyvervásárlás szigorításáról. Hozzátette: az elnök "támogatja azon erőfeszítéseket, amelyek a szövetségi ellenőrzési rendszer javítását célozzák" fegyvervásárlás előtt.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Betét