100 méteres szakadékba zuhant egy busz Peruban

2018.02.21. 17:07

Letért az útról és mintegy 100 métert zuhanva a földbe csapódott szerdán egy autóbusz Peru déli, hegyvidéki részén - írja az MTI.

A balesetben legalább 44 ember életét vesztette, 20 megsebesült. A baleset a Panamericana Sur országúton, Ocona körzetében történt, és az üzemeltető Rey Latino szerint a buszon mintegy 45 ember utazott, ami ellentmond Jorge Castillo, az autópálya-rendőrség főnökének számaival, ami szerint legalább 64-en utaztak a buszon.

Pedro Pablo Kuczynski perui elnök Twitter-üzenetében részvétét fejezte ki az áldozatok hozzátartozóinak, és elmondta, hogy minden szükséges intézkedést megtettek az áldozatok kimenekítéséért és mihamarabbi kórházba szállításáért.

Peru útjain gyakoriak a balesetek, 2016-ban több mint 2600-an vesztették életüket a dél-amerikai ország közútjain. 

 Az idén ez volt a második legnagyobb buszbaleset Peruban. 

Január elején legalább 52 ember halt meg abban a szerencsétlenségben, amelyben a mélybe zuhant egy autóbusz a tengerparti sziklákon kanyargó országútról. Az eset a Panamericana Norte országúton, a Limától mintegy 70 kilométerre északra lévő Pasamayo településnél történt, egy olyan veszélyes szakaszon, amelyet a helyiek csak "Ördögkanyarnak" hívnak. Ez a baleset az elmúlt négy évtized egyik legtöbb halálos áldozatot követelő közúti balesete volt Peruban.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport