Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nem úszta meg a francia, aki pornót gyűjtött a munkahelyén

2018.02.22. 23:53

A munkahelyi számítógépén tárolt pornógyűjteménye miatt rúgta ki még 2008-ban a francia állami vasúttársaság, az SNCF az egyik alkalmazottját, aki később azzal védekezett, hogy a magánélethez való joga sérült, amikor a munkáltatója hozzáfért a fájlokhoz.

Az Emberi Jogok Európai Bíróságának csütörtöki döntése szerint azonban az SNCF-nek joga volt megnyitni a fájlokat, ugyanis a munkáltató az eljárásával nem sértette meg az emberi jogok európai egyezménynek nyolcadik, a magánélet és a családi élet tiszteletben tartásához való jogról szóló cikkelyét.

A bíróság szerint az Eric Libert nevű dolgozó megsértette viszont az állami vasúttársaság etikai kódexét és a vonatkozó belső iránymutatásokat. A férfit 2007-ben függesztették fel a munkahelyén, a pornográf képekhez és videókhoz pedig a távollétében fértek hozzá a munkahelyi számítógépen, ez vezetett aztán a 2008-as elbocsátásához. (via BBC)