Lisztre cserélték a 400 kiló kokaint a cseles nyomozók

2018.02.23. 09:58

A Buenos Aires-i orosz nagykövetségen több mint egy évvel ezelőtt találtak csaknem 400 kilogramm kokaint. A nyomozás most vezetett oda, hogy letartóztattak hat embert Argentínában, illetve Oroszországban - közölték csütörtökön argentin tisztségviselők, jelentette az MTI.

A Buenos Aires-i orosz nagykövet és az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat három tagja 2016 decemberében fedezte fel a nagykövetséghez tartozó iskola épületében, hogy 16 csomagban összesen 389 kilogramm kokain vár ott elszállításra.

Amikor az argentin hatóságok megerősítették, hogy kokain van a csomagokban, tervet szőttek a feltételezett drogcsempészek elfogására.

A kokaint kicserélték lisztre, és az egyik csomagba műholdas nyomkövetőt rejtettek.

A kábítószer-kereskedők mit sem sejtve elvitték a csomagokat, és egy diplomáciai légi járaton Oroszországba csempészték - írta az Euronews.

A nyomozás eredményeképpen nemrég letartóztattak egy volt orosz diplomáciai tisztségviselőt és egy argentin rendőrt, aki tanácsokkal segítette a csempészeket. További négy embert Oroszországban fogtak el az ügyben, egy pedig még szökésben van.  • Tippek
  • Biztosítás