Aliz
6 °C
14 °C

Tétlenül állt az iskola előtt a seriffhelyettes, miközbent bent Cruz lelőtt 17 diákot

2018.02.23. 10:38

Az első lövések után másfél perccel kiért február 14-én a Marjory Stoneman Douglas középiskolához Floridában egy seriffhelyettes, de nem ment be az épületbe, hogy ártalmatlanná tegye a lövöldözőt - közölte Scott Israel, Broward megye seriffjének sajtótájékoztatója alapján az MTI.

Scot Peterson volt az iskola mellé rendelt rendőr, és szolgálatban volt, amikor a 19 éves Nikolas Cruz félautomata karabéllyal tüzet nyitott a diákokra. Videofelvételek alapján belső vizsgálat indult, amely azt állapította meg, hogy Peterson odaér az épülethez, ahol Cruz a legtöbb áldozatával végzett, lőállást vesz fel, és várakozik. Israel elmondása szerint

Peterson az első lövések után 90 másodperccel a helyszínen volt, a 17 diák életét követelő lövöldözés hat percig tartott, és közben a seriffhelyettes legalább négy percen át kint várakozott.

A seriffhelyettes szerint

Petersonnak be kellett vona mennie, hogy leszerelje a támadót, hogy megölje.

Peterson a vizsgálat során nem adott választ arra, hogy miért nem ment be az épületbe, az újságírók pedig nem tudták elérni. A seriff elmondta, hogy a videofelvétel alapján fel akarta függeszteni a seriffhelyettest, aki viszont úgy döntött, hogy felmond.

Scott Israel arról is beszámolt, hogy két másik seriffhelyettes ellen is vizsgálat indult annak kiderítésére, hogy megfelelően kezelték-e azt az információt, hogy Cruz veszélyes lehet, és elképzelhetőleg lövöldözésre készül, amiről tavaly és tavalyelőtt is kapott bejelentést a seriff hivatala. Az elmúlt években összesen másfél tucatszor jelezték a seriffhivatalnak, hogy Cruz veszélyes lehet.

Nikolas Cruz állítólag hajlik arra, hogy beismerő vallomást tegyen, ha a bíróság eltekint a halálbüntetéstől. Mivel Cruz 19 éves, felnőttként tárgyalják az ügyét, és vagy tényleges életfogytiglant, vagy halálbüntetést kap.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?