Szilvia
10 °C
16 °C
Index - In English In English Eng

Több halálos síbaleset is történt hétvégén az Alpokban

2018.02.25. 19:42

Életét vesztette két síelő, négy társuk pedig megsérült két lavinaomlásban a hét végén Svájc déli részén – írja az MTI helyi rendőrségi források alapján.

A Wallis kantonban fekvő Tsa-hegységben négy síelőt sodort el lavina szombat délben, a hegyi mentőknek sikerült őket megtalálni, ám egy 40 éves nő belehalt a sérüléseibe. Bern kantonban pedig két síelőt temetett maga alá lavina szintén szombaton. A két férfi egyike a kórházba szállítás után meghalt.

A Francia Alpokban is történt halálos síbaleset a hétvégén: egy 12 éves fiú vesztette életét, aki síeléskor eltévedt, és lezuhant egy szikláról Avoriaz üdülőhely közelében. A fiú és 10 éves öccse még szombaton ismeretlen okból letért a sípályáról, és eltévedt. Lecsatolták léceiket, és egy erdős terepen próbáltak lejutni a hegyről, ám lezuhantak egy 150 méter magas szikláról.

A rendőröket apjuk értesítette arról, hogy a gyerekek nem érkeztek vissza. Az apa hatéves kislányával csúszott le a pályán. A hegyi mentők éjszaka találtak a fiúkra, addigra az idősebb meghalt. Testvére azért élte túl, mert a fák borította sziklán a növényzet lelassította zuhanását – mondta el a rendőrség illetékese. A 10 éves fiút túlélését csodának nevezte, mert könnyen kihűlhetett volna a nagy hidegben.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport