Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Erős földrengés rázta meg Pápua Új-Guineát

2018.02.26. 05:23

Erős földrengés rázta meg hétfő hajnalban Pápua Új-Guineát - jelentette az Amerikai Földtani Intézet. A 7,5-ös erősségű földmozgás fészke 35 kilométer mélyen volt. 560 kilométerre a fővárostól, Port Morsby-től - írja az MTI.

Károkról, áldozatokról egyelőre nem érkezett hír, de az ExxonMobil amerikai energiavállalat bejelentette, hogy az epicentrum közelében fekvő gázfeldolgozó üzemét ideiglenesen leállította. Azt mindenesetre tudatták, hogy a cég minden alkalmazottja sértetlen. A telepről egy 700 kilométer hosszú vezetéken át juttatják el a tengeri kikötőbe a cseppfolyósított földgázt.

Az Oil Search nevű energiavállalat szintén leállította az érintett területen található üzemeit, de az ő alkalmazottaik közül sem sérült meg senki.

Segélyszervezetek emlékeztettek, hogy a kérdéses területet sűrű erdő borítja, ami megnehezíti a kommunikációt és a károk felmérését.

Pápua Új-Guinea a mintegy 40 ezer kilométer hosszú, úgynevezett csendes-óceáni tűzgyűrű mentén fekszik, ahol a tektonikus lemezek találkozása mentén rendkívül gyakoriak földmozgások, és rengeteg az aktív tűzhányó.