Erős földrengés rázta meg Pápua Új-Guineát

2018.02.26. 05:23

Erős földrengés rázta meg hétfő hajnalban Pápua Új-Guineát - jelentette az Amerikai Földtani Intézet. A 7,5-ös erősségű földmozgás fészke 35 kilométer mélyen volt. 560 kilométerre a fővárostól, Port Morsby-től - írja az MTI.

Károkról, áldozatokról egyelőre nem érkezett hír, de az ExxonMobil amerikai energiavállalat bejelentette, hogy az epicentrum közelében fekvő gázfeldolgozó üzemét ideiglenesen leállította. Azt mindenesetre tudatták, hogy a cég minden alkalmazottja sértetlen. A telepről egy 700 kilométer hosszú vezetéken át juttatják el a tengeri kikötőbe a cseppfolyósított földgázt.

Az Oil Search nevű energiavállalat szintén leállította az érintett területen található üzemeit, de az ő alkalmazottaik közül sem sérült meg senki.

Segélyszervezetek emlékeztettek, hogy a kérdéses területet sűrű erdő borítja, ami megnehezíti a kommunikációt és a károk felmérését.

Pápua Új-Guinea a mintegy 40 ezer kilométer hosszú, úgynevezett csendes-óceáni tűzgyűrű mentén fekszik, ahol a tektonikus lemezek találkozása mentén rendkívül gyakoriak földmozgások, és rengeteg az aktív tűzhányó.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport