Életfogytiglant kapott a hamburgi szupermarketben késelő palesztin menekült

2018.03.01. 10:26 Módosítva: 2018.03.01. 10:27

Németországban életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték azt a 27 éves palesztin férfit, aki tavaly júliusban egy embert halálra késelt egy hamburgi szupermarketben hat másikat pedig megsebesített, írja a Bild.

Ahmad Alhav 2017. július 28-án délután késsel rontott be  a barmbeki városrész egyik szupermarketjébe, majd figyelmeztetés nélkül rátámadt a vásárlókra. Miután megszúrt három embert, az utcán is folytatta az ámokfutást, Allah Akbar kiáltásokkal indult el a közeli lakóházak irányába. Végül bátor járókelők tartóztatták fel a kávézók teraszairól elvett székekkel. 

A férfi korábban menedékkérelmet nyújtott be, de elutasították. Ezután kezdett ámokfutásba. A bíróság szerint a férfi pszichiátria problémákkal is küzdött. 

A férfi ugyan magát az Iszlám Állam hívének vallotta, de semmilyen kimutatható kapcsolatban nem állt a terrorszervezettel. Ugyan később olyan kijelentéseket is tett, hogy annyi keresztényt akart meggyilkolni, ahányat csak tud, végül nem terrorcselekményért, hanem gyilkosságért ítélték el.  

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport