Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Beindultak a szlovák rendőrök: házkutatást tartottak két olasz üzletembernél

2018.03.01. 09:40 Módosítva: 2018-03-01 12:52:23

A szlovák rendőrség házkutatást tartott Tőketerebesen az olasz Antonino Vadala házában, írja a Bumm.sk. Az Új Szó úgy tudja: Vadalát őrizetbe is vették. 

Vadala neve többször is szerepel annak az oknyomozó újságírónak a cikkében, akit néhány nappal ezelőtt lőttek le menyasszonyával. Ján Kuciak cikkében azt írta: Vadala  energetikai és mezőgazdasági vállalkozóként ismert Szlovákiában, de 2003-ban vádat emeltek ellene Olaszországban egy gyilkosságért elítélt maffiózó  rejtegetése miatt.

A cikk szerint Vadala komoly kapcsolatokat ápol a calabriai maffiával, a 'Ndranghetával,  ráadásul korábban üzleti kapcsolatban állt Robert Fico miniszterelnök tanácsadójával és a  kormány biztonsági tanácsának titkárával is. Vadala korábban azt állította: semmi köze a maffiakapcsolatokkal vádolt, olasz Vadala-családhoz. 

Az Új Szó azt írja: Antonino Vadala testvérét és unokatestvérét, Pietro C.-t is őrizetbe vették. Tibor Gašpar országos rendőrfőkapitány a helyszínen azt mondta: nagyjából tíz embert vesznek őrizetbe, és máshol is házkutatások zajlanak.

A szlovák rendőrség  Nagymihályban is razziát tartott. Itt a cikkben szereplő másik olasz vállalkozó, Diego Roda él. Róla az olvasható, hogy családjának három cége biogáz alapú erőművek létrehozására komoly közpénzeket zsebelt be Szlovákiában: 2012 és 2017 között 8,3 millió eurót szerzett az ilyen kifizetésekből.