Beindultak a szlovák rendőrök: házkutatást tartottak két olasz üzletembernél

2018.03.01. 09:40 Módosítva: 2018.03.01. 12:52

A szlovák rendőrség házkutatást tartott Tőketerebesen az olasz Antonino Vadala házában, írja a Bumm.sk. Az Új Szó úgy tudja: Vadalát őrizetbe is vették. 

Vadala neve többször is szerepel annak az oknyomozó újságírónak a cikkében, akit néhány nappal ezelőtt lőttek le menyasszonyával. Ján Kuciak cikkében azt írta: Vadala  energetikai és mezőgazdasági vállalkozóként ismert Szlovákiában, de 2003-ban vádat emeltek ellene Olaszországban egy gyilkosságért elítélt maffiózó  rejtegetése miatt.

A cikk szerint Vadala komoly kapcsolatokat ápol a calabriai maffiával, a 'Ndranghetával,  ráadásul korábban üzleti kapcsolatban állt Robert Fico miniszterelnök tanácsadójával és a  kormány biztonsági tanácsának titkárával is. Vadala korábban azt állította: semmi köze a maffiakapcsolatokkal vádolt, olasz Vadala-családhoz. 

Az Új Szó azt írja: Antonino Vadala testvérét és unokatestvérét, Pietro C.-t is őrizetbe vették. Tibor Gašpar országos rendőrfőkapitány a helyszínen azt mondta: nagyjából tíz embert vesznek őrizetbe, és máshol is házkutatások zajlanak.

A szlovák rendőrség  Nagymihályban is razziát tartott. Itt a cikkben szereplő másik olasz vállalkozó, Diego Roda él. Róla az olvasható, hogy családjának három cége biogáz alapú erőművek létrehozására komoly közpénzeket zsebelt be Szlovákiában: 2012 és 2017 között 8,3 millió eurót szerzett az ilyen kifizetésekből.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport