Szilárda
-4 °C
2 °C

Lövöldözés volt egy michigani egyetemen

2018.03.02. 16:57

FRISSÍTÉS (2018.03.03.): Elfogták szombat hajnalban a Közép-michigani Egyetemen történt kettős gyilkosság feltételezett elkövetőjét, a 19 éves James Eric Davist - közölték a michigani hatóságok, írja az MTI. Davis a szüleit lőtte agyon, amikor érte mentek az egyetem kollégiumába, hogy hazavigyék a tavaszi szünidőre. Davis elfogásakor nem tanúsított ellenállást. Azt egyelőre nem közölték, hogy hol fogták el. Tette után elmenekült, és látták egy vonaton, amelyre a Mount Pleasantben lévő egyetemi campus északi végében lehet felszállni. Több mint száz rendőr kereste az egyetem környékén.

A rendőrség korábban azt közölte: feltételezik, hogy a gyilkosság valamilyen "családi probléma" miatt történt. Szintén rendőrségi közlés szerint Davist csütörtök éjjel a campus rendőrsége kórházba szállította kábítószer-problémák - feltehetően túladagolás - miatt. További részleteket nem közöltek. A Detroittól mintegy kétórányira északnyugatra fekvő Mount Pleasantban található Közép-michigani Egyetem az állam egyik legnagyobb egyeteme, 20 ezer nappali tagozatos és 7000 online hallgatója van.

Korábban írtuk.

A rendőrség arról számolt be, hogy két embert golyótalálat ért a michigani egyetemen, a CNN szerint mindketten meghaltak. Az elkövetőt a rendőrség azonosította, a 19 éves James Eric Davis azóta szökésben van.

A három érintett nem az egyetem hallgatója volt, a lövöldözés okat egy vita lehetett a rendőrség szerint.

Legutóbb február 14-én halt meg 17 ember egy középiskolai lövöldözésben az Egyesült Államokban.

A Detroittól mintegy kétórányira északnyugatra fekvő Mount Pleasantban található egyetemet lezárták, számos rendőr- és mentőautó található a létesítménynél.   


   

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!