Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Megtalálták Románia legpocsékabb városát

2018.03.02. 14:31

Brassó Románia legélhetőbb, Alexandria pedig a legpocsékabb városa – írta meg a Storia.ro ingatlanportál felmérése alapján a Maszol.ro. A megélhetési költségek, a biztonság, a tisztaság, a zajszint és a közlekedési körülmények alapján rangsorolták a településeket, a kérdőívét 258 948-an töltötték ki.

A legélhetőbb városok rangsorának első négy helyét erdélyi városok foglalják el - írja a Maszol. Brassót Nagyvárad követi, Kolozsvár dobogós lett, a negyedik hely pedig Nagyszebené. Az ötödik helyre már egy Kárpátokon túli város, Pitești került. A legutolsó a rangsorban Alexandria, ezt még Focșani, Brăila és Călărași is megelőzi a listán.

Brassó, Nagyvárad, Kolozsvár, Nagyszeben és Sepsiszentgyörgy azok a városok, ahol a legjobb a közbiztonság. A megélhetési költségekkel Nagyvárad, Kolozsvár, Nagyszeben és Pitești lakosai a legelégedettebbek, a tisztaság tekintetében pedig Brassó, Nagyvárad, Kolozsvár, Nagyszeben, Sepsiszentgyörgy és Csíkszereda a sorrend.

A felmérés szerint legpiszkosabb város Alexandria, Szatmárnémetit, Brăilát, Călărăși-t és Resicabányát előzi meg. A zajszint tekintetében megint csak Alexandriáé az elsőség, a várost Suceava, Buzău, Călărăși és Bákó követi. A legnyugodtabb város szintén Brassó lett, Nagyszeben, Csíkszereda és Kolozsvár követi.

Alexandria lakosai a megélhetést túlságosan drágának találják, a lakásfenntartási, a közlekedési és szórakozási költségeket és az élelmiszer-árakat sokallják. Bukarest meglepetést okozott, hogy csak a 17. helyre került.