Árpád
-2 °C
4 °C

Lelocsolták és fellökték Putyin kihívóját

2018.03.04. 18:57

Szerdán még Kszenyija Szobcsak locsolta le az egyik orosz elnökjelöltet egy tévés vitában, vasárnap azonban már ő kapott vizet az arcába egy moszkvai szálloda bejáratánál. A támadót a rendőrség előállította és az incidensről jegyzőkönyvet vett fel, írja az MTI.

"Ezt Zsirinovszijért!" – kiáltotta a férfi, aki fel is lökte Szobcsakot, a Polgári Kezdeményezés jelöltjét. Mint korábban az Index is megírta, Szobcsak a szerdai elnökjelölti televíziós vitán vitatkozott össze Vlagyimir Zsirinovszkijjal, a Liberális Demokrata Párt vezérével, majd mérgében lelocsolta a politikust.

Az elnökjelölti vitán Zsirinovszkij az Oroszországi Társadalmi Szövetség vezetőjével, Szergej Baburinnal kapott össze, amelybe Szobcsak is beavatkozott, és megpróbálta nyugalomra inteni a liberális demokraták vezetőjét. Zsirinovszkij erre lehülyézte őt, majd azt mondta: "Nem kellene az utcáról bazári csajokat felhozni ide."

A veszekedés odáig fajult, hogy az olykor csak az oroszok Paris Hiltonjaként emlegetett Szobcsak nem bírta tovább, és meglendült a kezében a vizespohár. A víztől csöpögő pártvezér ezután többek között ostoba némbernek és utolsó ribancnak nevezte az őt lelocsoló nőt.

1995-ben egyébként Zsirinovszkij is locsolkodott már: egy tévévitában narancslével löttyintette szembe Borisz Nyemcovot, Nyizsnyij Novgorod megye akkori kormányzóját. Kszenyija Szobcsakról korábban ebben a cikkünkben írtunk részletesebben.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?