Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Markolóval raboltak ki egy Lidlt Írországban, megrogyott az épület

2018-03-03T144506Z 1053884651 RC13AFC556D0 RTRMADP 3 EUROPE-WEAT
2018.03.04. 09:20 Módosítva: 2018-03-04 10:48:28

Egy lopott markolóval raboltak ki egy Lidlt Írországban. A Dublin elővárosában, Tallaghtban lévő áruháznál előbb fosztogatók jelentek meg, akik vittek, amit tudtak – írja az Irish Times.

A betörők az erős havazást használták ki az akcióhoz, ami miatt Írországban egy időre megbénult a közlekedés. Hivatalos jelentések szerint pénteken délután körülbelül harminc ember támadta meg a Lidl biztonsági őreit, akik erősítést kértek.

Az épületnél megjelent egy markoló is, ami elkezdte megbontani az áruház tetejét. A könnyűszerkezetes épület megrogyott, majd összedőlt. Az áruház zárva volt, csak ennek köszönhető, hogy senki nem sérült meg.

A cél az áruház széfje lehetett, amit sikerült kiemelni a munkagéppel. A videón az is látszik, ahogy ezt megpróbálják kinyitni a markolóval. 

A helyzet kezdett eldurvulni. A Lidlt fosztogató csapatok barrikádokat és hóakadályokat is emeltek a környéken. Ír lapok szerint a betörők és fosztogatók kövekkel és hógolyókkal is megdobálták a helyszínre érkező rendőröket.

Elég elkeserítő, hogy a boltot épp akkor rabolták ki, amikor az összes hatósági szerv elfoglalt az időjárás miatt.

– mondta Brian Lawlor, a Fine Gael nevű párt helyi politikusa, aki azt is hozzátette, hogy a csapat nagy mennyiségű alkoholt is elvitt, az üzletet pedig teljesen szétverték, több ezer eurós lehet a kár. A Sinn Féin helyi tanácsosa szintén elítélte az esetet, valamint azt is elmondta, hogy az ott élőket nagyon felbosszantották a történtek, ugyanis az elmúlt napok főként az összetartásról szóltak, az incidens pedig rossz fényben tünteti fel az egész közösséget.

A Lidl tud az esetről, azonban mivel abban jelenleg is nyomoznak, bővebben nem kívánták kommentálni azt. Egyelőre kilenc embert tartóztattak le az ügyben.